ПРОЈЕКАТ ОПШТИНЕ ФИНАНСИРА МИНИСТАРСТВО ЗА ИНФРАСТРУКТУРУ
08.12.2010

У Министарство за инфраструктуру Владе Републике Србије, министар Милутин Мркоњић, поделио је решења представницима 60 општина и градова Србије о покретању поступка јавне набавке, мале вредности, за изградњу инфраструктуре у насељима. Одлуком министарства прихваћен је пројекат Градске општине Палилула у Нишу, за реализацију радова на изградњи коловоза и тротоара у улици „Бубањски хероји“ II прилаз. Радном састанку у Влади Србије, у име председника Општине проф.др Игора Новаковића присуствовао је Милош Стојковић, члан општинског Већа.

„За прву фазу реализације пројекта у 2010.години, на име изградње коловоза и тротора у улици Бубањски хероји, други прилаз, Градској општини Палилула, из буџета Републике Србије, одобрено је 2,9 милиона динара-истакао је већник Стојковић. Поред другог прилаза, у овом насењу радиће се још четири прилаза-крака улице „Бубањски хероји“ који су обухваћени пројектом. Укупна вредност ове инвестиције Градске општине Палилула, која је рађена по пројекту Нискоградње Ниш, износи 19.650.559,45 динара. Ово је још један у низу пројеката који су, захављујући руководству и пројектном тиму ове организације локалне самоупрабе Града Ниша, увећале буџет Општине за побољшање квалитета живота грађана Палилуле.

Финансијска средства за ове намене, по речима државног секретара др Рајка Перића, могле су бити у знатно већем износу за Град Ниш да је Скупштина града Ниша остварила потребну координацију са свим градским општинама. Овако је усвојен само пројекат општине Палилула. Очекујемо да у 2011 години Град Ниш искористи наменска средства Министарства и конкурише за санирање последица клизишта у Мрамору и Крушцу 

За реализацију инфраструктурних пројеката Министарство за инфраструктуру је доделило средства и општинама Нишавскох управног округа- Општини Гаџин хан и Мерошина.